Λευκά |
|
|
Papargyriou Blanc
|
Το πλέον δημοφιλές κρασί του Κτήματος Παπαργυρίου, ένα blend από Μοσχούδι και Ασύρτικο. Το Μοσχούδι είναι το μικρόρραγο Μοσχάτο Ρίου Πατρών. Εδώ συνδυάζεται με το δυναμικό Ασύρτικο (και τα δύο καλλιεργούνται στον ορεινό μας αμπελώνα στα Σοφιανά Κορινθίας, σε υψόμετρο 850 μέτρων) και μαζί δίνουν ένα κρασί που ξεχωρίζει για το πλούσιο άρωμα του, τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα, αλλά και την πολύ ωραία επίγευση. Συνοδεύει φρούτα, σαλάτες, λευκά κρέατα, ψάρι και όστρακα στους 9-11 0C. |
Cuvee Helene Goustolidi
|
100% Γουστολίδι, καλλιεργημένο σε υψόμετρο 750 μέτρων στα Σοφιανά Κορινθίας. Γεμάτο, κρεμώδες, με αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, ορυκτών και brioche,, διαθέτει κομψότητα και ισορροπία. Παλαιώνει σε βαρέλι γαλλικής δρυός επί 4-5 μήνες, εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.
Συνδυάστε το με λευκό κρέας ή ψητό ψάρι στους 10-12 0C.
|
Le Vigneron Grec
|
Το κρασί αυτό διαθέτει έναν orange χαρακτήρα. Προέρχεται από την συνοινοποίηση Ασύρτικου με στέμφυλα Μοσχάτου. Μετά τον απορραγισμό, η σταφυλομάζα του Ασύρτικου οδηγείται σε δεξαμενή όπου βρίσκονται τα στέμφυλα του Μοσχάτου. Εκεί ζυμώνουν επί 10 ημέρες, στη συνέχεια το κρασί μεταφέρεται σε βαρέλια 500 λίτρων όπου παραμένει για 5-6 μήνες. Τα αρώματα του Μοσχάτου συνδυάζονται με το Ασύρτικο και δίνουν ένα ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα με στυλ και προσωπικότητα. Πίνεται στους 11-13 0C με συνταγές όπως γλυκόξινο χοιρινό, πάπια Πεκίνου ή κρεμώδη τυριά.
|
|
Le Roi des Montagnes Assyrtiko
|
Το κορυφαίο Ασύρτικο μας, από όψιμο τρύγο (περίπου μέσα Οκτωβρίου), με ζύμωση με τα στέμφυλα για 5-6 μέρες, από πολύ χαμηλές αποδόσεις. Παλαιώνει για 6-9 μήνες σε βαρέλια 500 λίτρων και πίνεται στους 11-13 0C. Ένα κρασί με μεγάλη διάρκεια εξέλιξης και πλούσιο σώμα.
|
Όψιμος Τρύγος
|
Ένα ήπια γλυκό, αρωματικό κρασί που προέρχεται αποκλειστικά από υπερώριμα σταφύλια της ποικιλίας «Μοσχάτο Ρίου», καλλιεργημένης σε υψόμετρο 850μ. . Διαφέρει από τα συνηθισμένα γλυκά κρασιά, θυμίζοντας περισσότερο τα αλσατικά Vendanges Tardives. Η υψηλή οξύτητα του ισορροπεί τη γλυκύτητα, επιτρέποντας του να συνδυάζεται τόσο με φρούτα, όσο και με γλυκά που δεν έχουν έντονη γλυκύτητα (π.χ. τσιζκέϊκ), αλλά και με πικάντικα τυριά. Πίνεται στους 8-10 0C και με το χρόνο αναπτύσσει μια ιδιαίτερη αρωματική πολυπλοκότητα. |
|
|
|
|
Ροζέ |
|
|
Papargyriou Rose
|
Ανάλαφρο, δροσερό, με διακριτικά αρώματα τριαντάφυλλου, πυρηνόκαρπων και κόκκινων φρούτων, αυτό το μπλεντ 5 ποικιλιών ταιριάζει υπέροχα με καλοκαιρινά πιάτα, σε θερμοκρασία 10-11 0C.
|
|
|
|
|
Ερυθρά |
|
|
|
|
Don Giovanni
|
Χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερο ποικιλιακό άρωμα και το γεμάτο σώμα με πολλές ταννίνες. Ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια το λιγότερο επί 24 μήνες, πρώτα σε μικρά 300 λίτρων και στη συνέχεια σε μεγαλύτερα, προκειμένου να γίνει πιο πολύπλοκο. Εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο. Προτείνουμε τη μετάγγισή του σε καράφα πριν το απολαύσετε στους 17-18 0C συνοδεύοντας συνταγές ζυμαρικών ή κοκκινιστά. |
La Reine des Montagnes Noire
|
Η Μαυροδάφνη, η εξαιρετική αυτή ελληνική ποικιλία δίνει ένα ξηρό κρασί με πολύ πλούσιο άρωμα και ζωντανή οξύτητα που έχει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. Εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο. Προτείνουμε να το πιείτε με μεζέδες ή μαγειρευτά φαγητά στους 16-18 0C.
|
The Unique Mavrostyfo
|
Το Μαυρόστυφο είναι μια σπάνια ποικιλία που ανήκει στην ομάδα Μαυρούδια. Όπως υποδεικνύει το όνομά του, διαθέτει ένα βαθύ, σχεδόν μαύρο χρώμα και άφθονες ταννίνες. Η οξύτητά του ισορροπεί την αλκοόλη και δίνει ένα κρασί με μεγάλη δυνατότητα εξέλιξης που συνδυάζεται με ψητά κρέατα στα κάρβουνα στους 17-18 0C.
|
|
Le Roi des Montagnes Syrah
|
Μια διαφορετική προσέγγιση στην καλλιέργεια και οινοποίηση δίνει ένα κρασί με ιδιαίτερο αρωματικό και γευστικό πλούτο, καθώς και μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης στη φιάλη. Το Syrah, καλλιεργημένο στα 850μ στην ορεινή Κορινθία, δείχνει εδώ πόσο μεγάλες δυνατότητες έχει στην Ελλάδα. Πιείτε το μαζί με τυριά , κυνήγι, κόκκινο κρέας ή και με μια bitter σοκολάτα μετά το γεύμα στους 18-19 0C.
|
Le Roi des Montagnes Cuvee
|
Έχοντας ως βάση το Cabernet Sauvignon δημιουργήσαμε ένα blend που διαθέτει τη δύναμη και τα αρώματα του, πλαισιωμένα όμως από κάτι πιο εξωτικό και πολύπλοκο. Παλαίωση σε βαρέλι επί 18 μήνες, αφιλτράριστο, με πολλά χρόνια εξέλιξης μπροστά του. Συνδυάστε το με ελάφι, αγριογούρουνο ή φιλέτο στο γκριλ στους 18 0C.
|
The Emperor
|
Η ναυαρχίδα του Κτήματος Παπαργυρίου, βασισμένο στο Merlot, με μικρή προσθήκη Cabernet Franc. Γεμάτο, πλούσιο, δυνατό σε όλα τα επίπεδα, με πολύ μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης, αυτό το περιορισμένης παραγωγής κρασί στέκεται απέναντι στα κορυφαία Μπορντώ της δεξιάς όχθης. Κυνήγι ή κόκκινο κρέας στα κάρβουνα του ταιριάζουν απόλυτα.
|
Cuvee Esperance
|
Ένα πολύ περιορισμένης παραγωγής Montepulciano, με κομψότητα, πολυπλοκότητα και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. Μόνο 1 βαρέλι κάθε χρόνο, με παραγωγή 400-600 φιαλών. Ένα κρασί για συλλέκτες.
|
|
|
|
|
|