Λευκά κρασιά

Papargyriou Blanc

Το πλέον δημοφιλές κρασί του Κτήματος Παπαργυρίου, ένα blend από Μοσχούδι και Ασύρτικο. Το Μοσχούδι είναι το μικρόρραγο Μοσχάτο Ρίου Πατρών. Εδώ συνδυάζεται με το δυναμικό Ασύρτικο (και τα δύο καλλιεργούνται στον ορεινό μας αμπελώνα στα Σοφιανά Κορινθίας, σε υψόμετρο 850 μέτρων) και μαζί δίνουν ένα κρασί που ξεχωρίζει για το πλούσιο άρωμα του, τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα, αλλά και την πολύ ωραία επίγευση. Συνοδεύει φρούτα, σαλάτες,  λευκά κρέατα, ψάρι και όστρακα στους 9-11 0C

Ca, c’ est Correct

100% Chardonnay, καλλιεργημένο σε υψόμετρο 700 μέτρων στο Γελήνι Κορινθίας. Το ψυχρού κλίματος τερουάρ εξασφαλίζει μια μακρά περίοδο ωρίμασης, η οποία δίνει ένα κεντροευρωπαϊκού χαρακτήρα κρασί, με οξύτητα και κομψότητα. Παλαιώνει σε βαρέλι γαλλικής δρυός επί 6-8 μήνες.  Συνδυάστε το με λευκό κρέας ή ψητό ψάρι στους 10-12 0C.

Le Vigneron Grec

Το κρασί αυτό διαθέτει έναν orangeχαρακτήρα. Προέρχεται από τη συνοινοποίηση Ασύρτικου με στέμφυλα Μοσχάτου. Μετά τον απορραγισμό η σταφυλομάζα του Ασύρτικου οδηγείται σε δεξαμενή όπου βρίσκονται τα στέμφυλα του Μοσχάτου. Εκεί ζυμώνουν επί 10 ημέρες, στη συνέχεια το κρασί μεταφέρεται σε βαρέλια 500 λίτρων όπου παραμένει για 5-6 μήνες. Τα αρώματα του Μοσχάτου συνδυάζονται με το Ασύρτικο και δίνουν ένα ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα με στυλ και προσωπικότητα. Πίνεται στους 11-13 0C με συνταγές όπως γλυκόξινο χοιρινό, πάπια Πεκίνου ή κρεμώδη τυριά.

Le Roi des Montagnes Assyrtiko

Το κορυφαίο Ασύρτικο μας, από όψιμο τρύγο (περίπου μέσα Οκτωβρίου), με ζύμωση με τα στέμφυλα για 5-6 μέρες, από πολύ χαμηλές αποδόσεις. Παλαιώνει για 9 μήνες σε βαρέλια 500 λίτρων και πίνεται στους 11-13 0C. Ένα κρασί με μεγάλη διάρκεια εξέλιξης και πλούσιο σώμα.

Όψιμος Τρύγος

Ένα γλυκό, αρωματικό κρασί που προέρχεται αποκλειστικά από υπερώριμα σταφύλια της ποικιλίας «Μοσχάτο Ρίου», καλλιεργημένης σε υψόμετρο 850μ. . Διαφέρει από τα συνηθισμένα γλυκά κρασιά, θυμίζοντας περισσότερο τα αλσατικά VendangesTardives. Η υψηλή οξύτητα του ισορροπεί τη γλυκύτητα, επιτρέποντας του να συνδυάζεται τόσο με φρούτα, όσο και με γλυκά που δεν έχουν έντονη γλυκύτητα (π.χ. τσιζκέϊκ), αλλά και με πικάντικα τυριά.  Πίνεται στους 8-10 0C και με το χρόνο αναπτύσσει μια ιδιαίτερη αρωματική πολυπλοκότητα.

 

Ερυθρά κρασιά

Μικροί Οινοποιοί

Μια ιδέα της νεότερης γενιάς του Κτήματος Παπαργυρίου, το κρασί αυτό έχει ως βάση το Αγιωργίτικο . Ωρίμασε 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια barrique και χαρακτηρίζεται από βαθυκόκκινο χρώμα, πλούσιο σώμα, βελούδινη γεύση και θαυμάσιο άρωμα κόκκινων φρούτων. Πίνεται στους 16-17 0C συνοδεύοντας κόκκινο κρέας ή ζυμαρικά.

Don Giovanni

Χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερο ποικιλιακό άρωμα και το γεμάτο σώμα με πολλές ταννίνες. Ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια το λιγότερο επί 18 μήνες, πρώτα σε μικρά 300 λίτρων και στη συνέχεια σε μεγαλύτερα, προκειμένου να γίνει πιο πολύπλοκο.  Εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο. Προτείνουμε τη μετάγγισή του σε καράφα πριν το απολαύσετε στους 17-18 0C συνοδεύοντας συνταγές ζυμαρικών ή κοκκινιστά.

The Black Daphne

Η Μαυροδάφνη, η εξαιρετική αυτή ελληνική ποικιλία δίνει ένα ξηρό κρασί με πολύ πλούσιο άρωμα και ζωντανή οξύτητα και έχει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. Εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο. Προτείνουμε να το πιείτε με μεζέδες και κρύα πιάτα στους 16-18 0C.

 

The Unique Mavrostyfo

Το Μαυρόστυφο είναι μια σπάνια ποικιλία που ανήκει στην ομάδα Μαυρούδια. Όπως υποδεικνύει το όνομά του, διαθέτει ένα βαθύ, σχεδόν μαύρο χρώμα και άφθονες ταννίνες. Η οξύτητά του ισορροπεί την αλκοόλη και δίνει ένα κρασί με μεγάλη δυνατότητα εξέλιξης που συνδυάζεται με ψητά κρέατα στο γκριλ στους 17-18 0C.

Le Roi des Montagnes Syrah

Μια διαφορετική προσέγγιση στην καλλιέργεια και οινοποίηση δίνει ένα κρασί με ιδιαίτερο αρωματικό και γευστικό πλούτο, καθώς  και μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης στη φιάλη. Το Syrah, καλλιεργημένο στα 850μ στην ορεινή Κορινθία, δείχνει εδώ πόσο μεγάλες δυνατότητες έχει στην Ελλάδα. Πιείτε το μαζί με τυριά , κυνήγι, κόκκινο κρέας ή και με μια bitter σοκολάτα μετά το γεύμα στους 18-19 0C

Le Roi des Montagnes Cuvee

Έχοντας ως βάση το CabernetSauvignonδημιουργήσαμε ένα blend που διαθέτει τη δύναμη και τα αρώματα του, πλαισιωμένα όμως από κάτι πιο εξωτικό και πολύπλοκο. Παλαίωση σε βαρέλι επί 24 μήνες, αφιλτράριστο, με πολλά χρόνια εξέλιξης μπροστά του. Συνδυάστε το με ελάφι, αγριογούρουνο ή φιλέτο στο γκριλ στους 18 0C